fbpx

Dizajn zvuka za video igre

DIZAJN ZVUKA ZA VIDEO IGRE

Nauči kako da dizajniraš zvuk za video igre od jednog od najuspešnijih kompozitora i dizajnera muzike za video igre u regionu, Nikole Nikite Jeremić. Neki od naslova na kojima je učestvovao su Destiny 2, Warhammer 40K Battlefleet Gothic Armada 2, Pagan Online, Music Inspired By Witcher Wild Hunt album, Starpoint Gemini serijal, Hellpoint, Phageborn i drugi.

Kurs će se održavati ONLINE, preko Zoom platforme, potpuno je interaktivan, grupe su male, a insistira se na praktičnom radu u komunikaciji sa predavačem.

Dužina trajanja kursa je mesec dana, kroz 8 predavanja, koja će se održavati 2 puta nedeljno, ponedeljkom i četvrtkom od 18h. Nakon svakog završenog predavanja, polaznicima će biti omogućen pristup video snimku aktuelnog predavanja kako bi mogli da prate nastavu, ukoliko nisu u mogućnosti da uživo prisustvuju predavanjima putem Zoom aplikacije.

Po završetku svih predavanja, polaznicima će biti zadat finalni rad u kojem će pokazati stečeno znanje, u cilju dobijanja sertifikata uspešno završenog kursa. 

Izrada finalnog rada podrazumeva dizajn različitih kategorija zvučnih efekata, koje su prikazane tokom predavanja.

OPIS KURSA:

Ovaj kurs ima za cilj da vas nauči kako da dizajnirate zvučne efekte fantazijskih bića, modernog i futurističkog oružija, modernih i futurističkih vozila i letelica i veštačke atmosfere.

Polaznici kursa će biti u prilici da, na kreativan i praktičan način, nauče specijalne tehnike i principe snimanja, manipulacije, miksa i dizajna zvučnih efekata za video igre. Savladavši pravljenje ovih zvučnih efekata, biće im jasan celokupan princip dizajna zvuka za video igre i biće u mogućnosti da sami stvore originalne zvučne efekte visokog kvaliteta, koji se koriste u AAA industriji video igara. 

Pored toga, polaznicima će biti omogućen pristup najsavremenijim alatima za dizajn zvuka, koji su svetski standard u industriji.

Kurs je pogodan, kako za početnike, tako i za one koji poseduju znanje iz audio produkcije i želeli bi da unaprede svoje znanje novim veštinama. Na kursu je dobrodošao svako koga zanimaju video igre i dizajn zvuka.

Tokom kursa, naš predavač će pokazati različite tehnike koje se koriste u dizajnu zvuka za video igre, sa posebnom pažnjom na sci-fi. 

Ako ste zainteresovani da saznate kako nastaju zvukovi zmajeva i vanzemaljaca, svemirskih brodova, laserskih pištolja i mnogih drugih zukova, ovaj kurs je za vas!

TEHNIČKA PODRŠKA:

Zvanična podrška i partner kursa je Krotos Audio, kompanija čiji su proizvodi svetski standard u dizajnu zvuka za vizuelne medije. Polaznicima kursa će biti omogućen pristup svim proizvodima i određenim bibliotekama zvukova u ponudi Krotos Audio kompanije. Da bi pristup ovim alatima bio omogućen, polaznici moraju posedovati bilo koji DAW (preporučujemo Reaper), kao i iLok aplikaciju, a licencu mogu registrovati direktno na računar.

PROGRAM KURSA

Uvodno predavanje i prezentacija kursa

Dizajn fantazijskih bića – Dehumanizer

Dizajn veštakih atmosfera – Dehumanizer i Reformer

Dizajn modernog oružja – Weaponizer

Dizajn futurističkog oružja – Weaponizer

Dizajn modernih vozila i letelica – Igniter

Dizajn futurističkih vozila i letelica – Igniter

Rekapitulacija kursa – zadavanje zadataka za izradu finalnog rada

SOFTVER

DAW (preporučujemo Reaper), iLok 2 USB ključ

PREDAVAČ

NIKOLA NIKITA JEREMIĆ​

Nikola Nikita Jeremić je kompozitor i muzički dizajner zvuka za multimedije. 

Iza sebe ima 7 godina iskustva u industriji video igara, kako na Indie, tako i na AAA naslovima.  Neki od naslova na kojima je učestvovao su Destiny 2, Warhammer 40K Battlefleet Gothic Armada 2, Pagan Online, Music Inspired By Witcher Wild Hunt album, Starpoint Gemini serijal, Hellpoint, Phageborn… Pored komponovanja, Nikola je u bliskoj saradnji sa audio softverskim kompanijama Steinberg, PreSonus, iZotope, Sonnox, Soundtoys, Softube, Krotos Audio i Slate Digital kao član beta test timova za audio softver.

Njegove radove možete čuti ovde.

USLOVI UPISA

Nema akademskih preduslova za upis. Važno je da kandidati budu iznad 17 godina kako bi pohađali kurs.

POČETAK: OKTOBAR 2023

TRAJANJE: 8 PREDAVANJA

TERMINI: PONEDELJAK & ČETVRTAK 18H – 20H

KVALIFIKACIJE: SAE CERTIFICATE

CENA

250 EUR

Svi SAE kursevi održavaju se na srpskom jeziku. All SAE Institute Belgrade courses are held in Serbian language.

Ukoliko se ne okupi dovoljna grupa polaznik, SAE Institut zadržava pravo da odloži kurs, o čemu će polaznici biti blagovremeno obavešteni.

PRATITE SVE NOVOSTI NA NAŠIM DRUŠTVENIM MREŽAMA