fbpx

Produkcija elektronske muzike

PRODUKCIJA ELEKTRONSKE MUZIKE

SERTIFIKOVANI ONLINE KURS


Nauči kako da produciraš elektronsku muziku od jednog od najuspešnijih producenata elektronske muzike u regionu, Marka Milićevića – Gramophonedzie. Najpoznatiji je po svom hitu iz 2010. “Why don’t you”, koji je dostigao dvanaesto mesto na “UK Singles Chart”, a dobitnik je i nagrade “Best Adria Act” MTV EMA iste godine.

Ovladaj Ableton alatima i nauči da puštaš muziku, improvizuješ i produciraš svoju muziku koristeći Ableton Live softver. Ableton Live omogućava da kreiraš sekvence u realnom vremenu, na sceni, ili u studiju kada remiksuješ.

Nauči da koristiš Ableton interfejs, snimiš i edituješ audio i MIDI, istražuješ kreiranje sekvenci uživo, snimaš i miksaš.

Ovu veštinu produkcije moći ćeš da primeniš i na širok spektar drugih aplikacija, od laptop DJ-inga do kreiranja muzike u studiju. 

Kurs će se održavati ONLINE, preko Zoom platforme, potpuno je interaktivan, grupe su male, a insistira se na praktičnom radu u komunikaciji sa predavačem.

PROGRAM KURSA

Uvod 

Ableton – demistifikovan

Clips & Tricks

Sample view – kako obraditi audio sample

Sve što ste želeli da znate o MIDI-ju

Simpler – najmoćnije oruđe abletona

WARP – manipulacija zvukom 

Beat – drum rack objasnjen

Aranžman – kako do Vaše prve pesme?

Šta je filter, kompresor, reverb, delay?

Mixanje pesme 101

Retrospektiva kursa kroz preslušavanje završnih radova studenata

SOFTVER

ABLETON LIVE

PREDAVAČ

MARKO MILIĆEVIĆ GRAMOPHONEDZIE

Markova produkcijska karijera započela je pre više od dve decenije kada mu je data prilika da učestvuje na Red Bull muzičkoj akademiji u Irskoj, što je i opravdao kao jedan od najvećih talenata elektronske muzike na Balkanu. To iskustvo mu je promenilo život i dodatno ga motivisalo da sledi svoj dugogodišnji san i nastavi sa muzičkom karijerom. 

Najpoznatiji je po svom hitu iz 2010. “Why don’t you”, koji je dostigao dvanaesto mesto na “UK Singles Chart”, a dobitnik je i nagrade “Best Adria Act” MTV EMA iste godine. Već skoro deset godina uspešno motiviše sve zaljubljenike u elektronsku muziku da se usavršavaju i stvaraju muziku koju vole. 

USLOVI UPISA

Nema akadmskih preduslova za upis. Važno je da kandidati budu iznad 17 godina kako bi pohađali kurs.

POČETAK: 30. OKTOBAR 2023

TRAJANJE: 6 NEDELJA,

TERMINI: PONEDELJAK & SREDA OD 18H DO 19:30H

KVALIFIKACIJE: SAE EMP CERTIFICATE

CENA

380EUR (2 X 200EUR)

Svi SAE kursevi održavaju se na srpskom jeziku. All SAE Institute Belgrade courses are held in Serbian language.

Ukoliko se ne okupi dovoljna grupa polaznik, SAE Institut zadržava pravo da odloži kurs, o čemu će polaznici biti blagovremeno obavešteni.

PRATITE SVE NOVOSTI NA NAŠIM DRUŠTVENIM MREŽAMA