fbpx

Video montaža za digitalni marketing

Ako želiš da naučiš kako da napraviš atraktivan video za društvene mreže ili za svoj YouTube kanal ili želiš da se profesionalno baviš kreiranjem videa za digitalne marketing kampanje – ovo je prilika da sve to naučiš. 

Stevan Lung, iskusan filmski montažer i live cinema umetnik koji radi i živi u Londonu i Beogradu, tu je da ti tokom sledeća dva meseca otkrije sve tajne ovog posla. Naučićeš kako da montiraš video (koristeći Adobe Premier softver), ali i osnove motion graphics koja je neophodna u ovom poslu (koristeći Adobe After Effects softver).

Tvoje je samo da instaliraš na svom kompjuteru ovaj softver i pridružiš se grupi koja uskoro počinje sa radom.

Kurs će se održavati ONLINE, preko Zoom platforme, potpuno je interaktivan, grupe su male i za kratko vreme može se naučiti puno.

Sadržaj koji sada dostavljam klijentima je mnogo interaktivniji, i ono što je najbitnije taj isti sadržaj donosi veoma dobre rezultate za brendove koje predstavljam. Ovaj kurs mi je omogućio da se znatno bolje kreativno izražavam online.
Petra Trbojević
Social Media Manager
Veoma mi se dopalo to što sam naučio mnogo bolje da manipulišem slikom i da je zapravo pokrećem. Sav dizajn koji radim je dosta interaktivniji i dosta atraktivniji. Svaka prerpuka. Premier je zaista ozbiljan program koji pruža dosta mogućnosti.
Marko Minić
Grafički dizajner

PROGRAM KURSA

Upoznavanje – Očekivanja i razlozi pohađanja kursa – informacije o programu i strukturi kursa – zastupljenost videa kao dominantnog medija – postprodukcija kao sve važniji segment u procesu video produkcije – primeri radova

Upoznavanje sa Adobe Paketom – Načini upotrebe pojedinih aplikacija u procesu video postprodukcije – Upoznavanje sa Premiere aplikacijom i njenim interfejsom – Započinjanje projekta

Import materijala – Organizacija projekta – Najosnovnija montaža – Export prvog, vrlo jednostavnog filma

Nastavak o montaži – Tranzicije – Trimming – Insert, Overwrite i Replace edit – Montaža – Rough cut do Fine Cut process

Titlovi i Motion Grafika -Kompoziting

Podešavanja u Motion panelu – keyframes – promene brzine (speed ramp) videa

Video Efekti i Preseti – podešavanje

Kolor Korekcija – Lumetri Colors

Zvuk – Elementarno podešavanje i unapređivanje zvuka u Premiere-u – Sinhronizacija zvuka i videa sa više kamera ili rekordera – dodavanje zvukova i zvučnih efekata 

Export – Codecs – Formati – Data Rates – Razne teme do kojih smo došli tokom kursa

Premiere -> AfterEffects komunikacija – Dynamic Link – Upoznavanje sa After Effects-om

After Effects – Osnove animacije

AfterEffects – Motion Graphics – Animirani Tekst deo

AfterEffects – Motion Graphics – Kreiranje i animacija grafičkih elemenata

Video za Socialne mreže – Editing, export i kompresije 

 

Hands-on – After Effects – Premiere – Kreiranje kratkog klipa za socijalne mreze

SOFTVER

ADOBE PREMIER, AFTER EFFECTS

PREDAVAČ

STEVAN LUNG

Stevan Lung je filmski montažer, video i live cinema umetnik. Životna i profesionalna putanja ga je vodila od matematike do filma, videa i multimedije; od filmske i video montaže do live audio-vizuelne improvizacije za muzičke, pozorišne i art performanse; od Beograda do Londona i najzad ponovo do Beograda. 

Tokom i po završetku filmske i video postprodukcije na Ravesbourne College-u u Londonu, Stevan započinje karijeru koja će ga prošetati širom britanske broadcasting industrije. Zaposlen kao montažer u nekoliko produkcijskih kuća, učestvuje u izradi više dokumentarnih serija, za najrenomiranije svetske dokumentarističke mreže (NatGeo, History, Sky, Discovery..). Po povratku u Srbiju, nastavlja karijeru kao slobodni filmski umetnik. Montira niz dokumentarnih i igranih filmova, muzičkih spotova, promo videa i drugih filmskih formi. 

USLOVI UPISA

Nema akadmskih preduslova za upis. Važno je da kandidati budu iznad 17 godina kako bi pohađali kurs.

POČETAK: OKTOBAR 2023

TRAJANJE: 8 NEDELJA,

TERMINI: UTORKOM I ČETVRTKOM 18.00 – 20.00

CENA: 480 EUR (2 X 250 EUR)

KVALIFIKACIJE: SAE SERTIFIKAT

CENA

480 EUR (2 X 250 EUR)

Svi SAE kursevi održavaju se na srpskom jeziku. All SAE Institute Belgrade courses are held in Serbian language.

Ukoliko se ne okupi dovoljna grupa polaznik, SAE Institut zadržava pravo da odloži kurs, o čemu će polaznici biti blagovremeno obavešteni.

PRATITE SVE NOVOSTI NA NAŠIM DRUŠTVENIM MREŽAMA