fbpx

Video montaža za digitalni marketing

Ako želiš da naučiš kako da napraviš atraktivan video za društvene mreže ili za svoj YouTube kanal ili želiš da se profesionalno baviš kreiranjem videa za digitalne marketing kampanje – ovo je prilika da sve to naučiš. 

Stevan Lung, iskusan filmski montažer i live cinema umetnik koji radi i živi u Londonu i Beogradu, tu je da ti tokom sledeća dva meseca otkrije sve tajne ovog posla. Naučićeš kako da montiraš video (koristeći Adobe Premier softver), ali i osnove motion graphics koja je neophodna u ovom poslu (koristeći Adobe After Effects softver).

Tvoje je samo da instaliraš na svom kompjuteru ovaj softver i pridružiš se grupi koja uskoro počinje sa radom.

Kurs će se održavati preko Zoom platforme, potpuno je interaktivan, grupe su male i za kratko vreme može se naučiti puno.

Sadržaj koji sada dostavljam klijentima je mnogo interaktivniji, i ono što je najbitnije taj isti sadržaj donosi veoma dobre rezultate za brendove koje predstavljam. Ovaj kurs mi je omogućio da se znatno bolje kreativno izražavam online.
Petra Trbojević
Social Media Manager
Veoma mi se dopalo to što sam naučio mnogo bolje da manipulišem slikom i da je zapravo pokrećem. Sav dizajn koji radim je dosta interaktivniji i dosta atraktivniji. Svaka prerpuka. Premier je zaista ozbiljan program koji pruža dosta mogućnosti.
Marko Minić
Grafički dizajner

PROGRAM KURSA

Upoznavanje – Ocekivanja i razlozi pohadjanja kursa – informacije o programu i strukturi kursa – zastupljenost videa kao dominantnog medija – postprodukcija kao sve vazniji segment u procesu video produkcije – primeri radova

Upoznavanje sa Adobe Paketom – Nacini upotrebe pojedinih aplikacija u procesu video postprodukcije – Upoznavanje sa Premiere aplikacijom i njenim interfejsom – Zapocinjanje projekta

Import materijala – Organizacija projekta – Najosnovnija montaza – Export prvog, vrlo jednostavnog filma

Nastavak o montazi – Tranzicije – Trimming – Insert, Overwrite i Replace edit

Montaza – Rough cut do Fine Cut process – Multi Cam editovanje

Titlovi i Motion Grafika

Kompoziting

Podesavanja u Motion panelu – keyframes – promene brzine (speed ramp) videa

Video Efekti i Preseti – podesavanje

Kolor Korekcija – Lumetri Colors

Zvuk – Elementarno podesavanje I unapredjivanje zvuka u Premiere-u – Sinhronizacija zvuka I videa sa vise kamera ili rekordera – dodavanje zvukova i Zvucnih efekata 

Export – Codecs – Formati – Data Rates – Razne teme do kojih smo dosli tokom kursa

Premiere -> AfterEffects komunikacija – Osnovi AfterEffects

AfterEffects – Motion Graphics – Animirani Tekst I deo

AfterEffects – Motion Graphics – Kreiranje grafickih elemenata II deo

Videa za Socialne mreze – Editing, export i kompresije 

SOFTVER

ADOBE PREMIER, AFTER EFFECTS

PREDAVAČ

STEVAN LUNG

Stevan Lung je filmski montazer, video i live cinema umetnik. Životna i profesionalna putanja ga je vodila od matematike do filma, videa i multimedije; od filmske i video montaže do live audio-vizuelne improvizacije za muzicke, pozorišne i art performanse; od Beograda do Londona i najzad ponovo do Beograda. 

Tokom i po zavrsetku filmske i video postprodukcije na Ravesbourne College-u u Londonu, Stevan zapocinje karijeru koja ce ga prosetati sirom britanske broadcasting industrije. Zaposlen kao montazer u nekoliko produkcijskih kuca, ucestvuje u izradi vise dokumentarnih serija, za najrenomiranije svetske dokumentaristicke mreze (NatGeo, History, Sky, Discovery..). Po povratku u Srbiju, nastavlja karijeru kao slobodni filmski umetnik. Montira niz dokumentarnih i igranih filmova, muzickih spotova, promo videa i drugih filmskih formi. 

USLOVI UPISA

Nema akadmskih preduslova za upis. Važno je da kandidati budu iznad 17 godina kako bi pohađali kurs.

POČETAK: 28. FEBRUAR 2022.

TRAJANJE: 8 NEDELJA,

TERMINI: PONEDELJKOM I SREDOM 18.00 – 20.00

CENA: 450 EUR (2 X 240 EUR)

KVALIFIKACIJE: SAE SERTIFIKAT

CENA

450 EUR (2 X 240 EUR)

Svi SAE kursevi održavaju se na srpskom jeziku. All SAE Institute Belgrade courses are held in Serbian language.

Ukoliko se ne okupi dovoljna grupa polaznik, SAE Institut zadržava pravo da odloži kurs, o čemu će polaznici biti blagovremeno obavešteni.

PRATITE SVE NOVOSTI NA NAŠIM DRUŠTVENIM MREŽAMA