fbpx

Vodič za produkciju u kućnom studiju

Danas je kompjuter sve što je potrebno da se proizvede muzika, a kućni studio je nezaobilazni faktor u muzičkoj produkciji. Nauči kako da se snađeš u ‘uradi sam’ okruženju, kako da izvučeš maksimum iz svog studija i završiš sa profesionalnim proizvodom uz vrhunskog snimatelja i producenta Filipa Vlatkovića. Filip je svoje tehnike usavršio u širokom spektru produkcijskih situacija, od laptop-a do profesionalnih muzičkih studija prve klase. Neki od izvođača sa kojima je sarađivao su Azil5, Neverne Bebe, Slobodan Trkulja, VVhile, Shoplifters, Pekinška Patka i drugi.

Kurs će se održavati preko Zoom platforme, potpuno je interaktivan, grupe su male, a insistira se na praktičnom radu u komunikaciji sa predavačem.

CILJ KURSA:

Polaznici će naučiti osnovne tehnike i trikove za postavku svog kućnog studija, od audio interfejsa, mikrofona, zvučnika, preko akustičke obrade, komponovanja, miksanja i pripreme muzike za platforme za izdavanje. Tokom kursa imaće priliku da interaktivno rade na specijalno pripremljenom projektu. Po završetku kursa posedovaće osnovna znanja iz oblasti muzičke produkcije. Kurs je namenjen svima koji se interesuju za muzičku produkciju, ili imaju neka osnovna predznanja iz tog domena.

PROGRAM KURSA

Koncepti kućnog studija, akustike i monitoringa | Organizovanje kućnog studija i audio interfejsa

Komponovanje i muzička teorija | Pristupi komponovanju

Uradi sam: vodič za mikrofone | Kako i koje mikrofone koristiti

Uradi sam: vodič za snimanje i miksanje | Demonstracija snimanja vokala, instrumenata i brzog miksa

Uradi sam: Rešavanje problema i trikovi 

Pregled i preslušavanje zadataka

Uradi sam: vodič za finalizaciju

SOFTVER

Cubase

Ove godine Billie Eilish osvojilla je 5 Grammy nagrada za svoj album koji je sa bratom napravila u maloj spavaćoj sobi.

PREDAVAČ

FILIP VLATKOVIĆ

 

Filip je predavač na katedri za Audio produkciju SAE Instituta u Beogradu, audio inženjer, kantautor i producent sa dugogodišnjim internacionalnim iskustvom, a do sada je radio na mnogobrojnim projektima u muzičkoj, filmskoj industriji i broadcastingu. Poslednjih pet godina je kreativni producent medijske platforme Omladinski radio javnog servisa RTV. Kao zagovornik kombinacije staromodnih i inovativnih tehnika u snimanju sarađivao je sa izvođačima poput Nevernih Beba, EKV Revisited, Saša Lokner, VVhile, Azil5 i dizajnirao zvuk za nekoliko dugometražnih igranih filmova režisera Želimira Žilnika. 

Osim toga, on je prošle godine objavio album Heartsongs for the Brave koji je sniman na relaciji Novi Sad – New York. Na albumu su učestvovali muzičari i ljudi koji iza sebe imaju saradnju sa velikanima američke indie i pop scene poput Neko Case, They Might Be Giants, City and Colour, Moby, Ryuichi Sakamoto, Thievery Corporation.

USLOVI UPISA

Nema akadmskih preduslova za upis. Važno je da kandidati budu iznad 17 godina kako bi pohađali kurs.

POČETAK: JESEN 2021.

TRAJANJE: 4 NEDELJA

TERMINI: PONEDELJAK & SREDA 18H – 19:30H

KVALIFIKACIJE: SAE CERTIFICATE

CENA

450EUR (2X240EUR) 

Svi SAE kursevi održavaju se na srpskom jeziku. All SAE Institute Belgrade courses are held in Serbian language.

Ukoliko se ne okupi dovoljna grupa polaznik, SAE Institut zadržava pravo da odloži kurs, o čemu će polaznici biti blagovremeno obavešteni.

PRATITE SVE NOVOSTI NA NAŠIM DRUŠTVENIM MREŽAMA